Tuesday, March 8, 2011

COH (Ivan Pavlov) Live Opening Acts: Trashy Cord + Matteus at six d.o.g.s



WE DREAM IN COLOUR VOL.2

COH (Ivan Pavlov) (RU) Live

Opening Acts: Trashy Cord + Matteus
...
Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ευρώ


“We dream in colour”, είναι ο τίτλος του νέου Live μουσικού project, σε επιμέλεια six d.o.g.s και Άγγελου Πετρουτσά (Prince of Poverty), το οποίο περιλαμβάνει επτά ζωντανές συναυλίες στο Gig Space του six d.o.g.s, μία κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο, από επτά μουσικoύς “καλλιτέχνες” από το εξωτερικό, τόσο της Avant Pop/Post Industrial σκηνής των 80s+90s όσο και της σύγχρονης ηλεκτρονικής πειραματικής, καθώς και την κυκλοφορία επτά ισάριθμων 7” βινυλίων από την Tourette Records, Η.Π.Α (www.touretterecords.com), στα οποία οι καλλιτέχνες θα συνθέσουν πρωτότυπη μουσική για το εν λόγω project. Ο κάθε μήνας, και ο κάθε καλλιτέχνης σηματοδοτείται από ένα χρώμα.


Οι καλλιτέχνες που πέρνουν μέρος είναι για τους αντίστοιχους ημερολογιακούς μήνες οι παρακάτω:

Φεβρουάριος (Ασημί χρώμα): Cindytalk (UK) (www.cindytalk.com)

Mάρτιος (Κίτρινο χρώμα): COH (Ivan Pavlov) (RU) (www.post-pop.org)

Aπρίλιος (Κόκκινο χρώμα): Οthon Mataragas (GR) (www.othonmataragas.com) & Ernesto Tomasini (IT)(www.ernestotomasini.com)

Mάιος (Πράσινο χρώμα): Troum (DE) (www.troum.com)

Ιούνιος (Βιολετί): Αndrew Zealley (CA) (www.andrewzealley.com)


Σεπτέμβριος (Μπλέ χρώμα): Fabrizio Modonese Palumbo (IT)(www.deathtripper.com) (Current 93, Larsen, Blind Cave Salamander) & Little Annie (USA)
(www.brainwashed.com/annie) έχει συνεργαστεί με Wolfgang Press, Crass, the ON-U Sound Stable, Paul Oakenfold, Kid Congo Powers, Current 93, Nurse With Wound, Bim Sherman, Coil, Finitribe, Collapsed Lung, Christoph Heeman, Anthony Hegarty, Marc Almond.

Oκτώβριος (Πορτοκαλί χρώμα): Andrew Lilles (UK) (Nurse with Wound & Current 93) (www.andrewliles.com)

Ένα «ταξίδι» από το φεγγάρι στον ήλιο από το ασημί στο πορτοκαλί, ένα χρώμα από το spectrum του ουράνιου τόξου έχει διαλεχτεί για κάθε καλλιτέχνη και όλα μαζί σχηματίζουν μια μουσική γέφυρα από χρώματα που ξεκινά από την Αθήνα και οδηγεί σε όνειρα με καταλύτη και πυξίδα τη μουσική.

Το κάθε 7” βινύλιο θα κυκλοφορήσει σε αντίστοιχο χρώμα σε περιορισμένη συλλεκτική έκδοση των 250 αντιτύπων και την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτών έχει κάνει ο Πίνδαρος Χαρισσιάδης (www.arsondpi.gr), εκ των οποίων τα πρώτα επτά θα κυκλοφορήσουν σε μια συλλεκτική έκδοση σε κουτί – κυψέλη μελλισών από μαύρο plexi-glass σε επτά αντίτυπα με έργα καλλιτεχνών, τα ονόματα των οποίων θα αποκαλυθφούν σε όποιους αγοράσουν αυτά.


Μάρτιος
--
COH (www.post-pop.org) - ουσιαστικό: "ύπνος","όνειρο" [Ρώσικα]
--
Ο Ivan Pavlov (Иван Павлов), γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά από το 1995 ζει και εργάζεται με έδρα τη Σουηδία, και ως μουσικός δημιουργεί με το καλλιτεχνικό όνομα COH από το 1998.
Ο COH ενεργό μέλος και ένας από τους κύριους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής σκηνής έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές όπως raster-noton, Mego, Eskaton, Staalplaat.

Η μουσική του μπορεί χαρακτηρίζεται από τον έντονο συναισθηματισμό, που ποικίλει από έντονα κωμικά σε έντονα λυρικά στοιχεία. Στο πέρασμα των δέκα και πέρα ετών που δημιουργεί ως COH έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα της πειραματικής μουσικής σκηνής, με καλλιτέχνες όπως τους Coil, την Little Annie, τους Cyclobe, τον Richard Chartier και την Cosey Fanni Tutti.

Με τον Peter Christopherson [ex-Coil, Throbbing Gristle] δημιούργησε ένα παράλληλο μουσικό σχήμα, το SOISONG, www.soisong.com , με το οποίο είχαν επισκεφθεί την Αθήνα ξανά πριν χρόνια.

Επιστρέφει την Πέμπτη, 17 Μαρτίου στην Αθήνα, για μια ζωντανή συναυλία στο six d.o.g.s στα πλαίσια του project “We Dream In Colour” με το χρώμα κίτρινο, για το οποίο συνθέτει και πρωτότυπη μουσική σε στίχους της Little Annie, που θα κυκλοφορήσει και σε 7” κίτρινο συλλεκτικό βινύλιο από την Tourette Records (USA) (www.touretterecords.com ).

Δισκογραφία.

- 1998 COH Enter Tinnitus [CD, raster-noton.de]
- 1999 COH Into Memories Of S-tone [CDEP, raster-noton.de]
COH Vox Tinnitus [CDEP/2x7", raster-noton.de]
- 2000 COH Iron [CD, wavetrap UK/SE]
COH CDEP in (o)acis box [raster-noton.de]
COH Love Uncut [CDEP, eskaton UK]
COH Mask Of Birth [LP, raster-noton.de]
- 2001 COH Hide & Seek [film soundtrack/MP3, fals.ch]
- 2002 COH MOCKBE [CD, error RU]
COH Mort Aux Vaches [CD, staalplaat NL]
COH Netmork [CD, souRce-Reseach UK]
COH Seasons [2x12", IDEA US]
- 2003 COH Electric Electric [12", mego AT]
- 2004 CHESSMACHINE [CD, mutek rec CA] [with R.Chartier]

- 2005 COH 0397 Post-Pop [2xCD, mego AT]
CHESSMACHINE Live in LA [CD, LINE US] [with R.Chartier]
- 2006 COH Above Air [CD, eskaton UK]
COH Patherns EP [CDEP, raster-noton.de]
- 2007 COH Super Suprematism [CD+card set, ltd. ed.]
COH Strings [CD+CDEP, raster-noton.de]
- 2008 COH PLAYS COSEY [CD, raster-noton.de]
OXy rved.Tha EP [mp3, musica excentrica, RU]
SOISONG qXn948s [CDEP, soisong.com]
- 2009 SOISONG xAj3z [CD, soisong.com]
- 2010 COH Z-Rated [CD, rotorelief FR]
COH vs ITO 3 Girls Mixed Up [CDEP, elegantmusic JP]
- 2011 COH IIron [CD/2x12", editions mego AT] (february)

--
Matteus
--
Πίσω από το όνομα Matteus κρύβεται ενα one man band που κινείται στα όρια του avant-garde με έντονα στοιχεία ηλεκτρονικού πειραματισμού. Ο Matteus χρησιμοποιεί ως βάση την ανθρώπινη φωνή σε συνδυασμό με samples από φυσικά όργανα, πιάνο, και heavy keyboards. Στοιχειωμένες μελωδίες και noise περάσματα σκιαγραφούν την εικόνα ενός άκρως σκοτεινού - μυσταγωγικού project.

Η πρώτη επίσημη δισκογραφική του δουλειά, το Ε.P "Silent Radiowaves", παρουσιάστηκε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στα πλαίσια του φεστιβάλ πειραματικής μουσικής "Danke Frau Fott" το 2005 μαζί με τους Trypanosoma και Ding An Sich και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Ο Matteus έχει συνεργαστεί με την Stina Nordenstam (Σουηδία) στη δημιουργία ενός scrapbook ποίησης και φωτογραφίας για τον δίσκο "The World Is Saved" , καθώς επίσης και σε άλλα ανεπίσημα project όπως την δημιουργία της μικρού μήκους ταινίας + the soundtrack (Living With Ghosts) με θέμα το υπερφυσικό.

Ο ίδιος λέει για τη μουσική του:
Η αποστολή μου είναι να κάνω τον ακροατή να σκεφτεί. Ξέρω ότι δεν φτιάχνω μουσική που θα ακούσει κάποιος σε ένα club ή στο ραδιόφωνο. Για μένα τα πάντα βρίσκονται στο να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις. Να ταξιδεύεις στα πιο σκοτεινά μέρη του μυαλού, σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει ή δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν είτε έξω, είτε στον δικό σου εσωτερικό μικρόκοσμο. Αυτό είναι για μένα το σημείο μηδέν όπου το λαρύγγι μου έχει πράγματα να πει.

To album του Matteus για την οριλά (Μάης 2010) ηχογραφήθηκε τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια μεταξύ Αθήνας και Ισλανδίας. Concept της δουλειάς αυτής είναι να διαπραγματευτεί θέματα όπως η αγάπη, τα συναισθηματικά breakdowns, ο χωρισμός, η απομόνωση και η ευτυχία. Ο Matteus παίρνει το ρόλο του πελάτη σε ένα κατάστημα με κούκλες και η κάθε κούκλα έχει τη δικιά της ιστορία να πει για το πώς έφτασε στο ράφι της βιτρίνας ή ακόμα και πως κατέληξε εκεί. Η αγορά μιας κούκλας και τα λίγα λεπτά μέσα στο κατάστημα μεταμορφώνονται σε ένα μεγάλο ταξίδι με φωνές και ιστορίες, καταλήγοντας σε αφηγήσεις από την κάθε κούκλα - χαρακτήρα του έργου. Ο ήχος της δουλειάς βασίζεται στα ηλεκτρονικά, ενώ ταυτόχρονα το πιάνο, το harpsichord, η marimba και το theremin δημιουργούν μια σκοτεινή, βαθιά, ρετρό μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Ένα παράδειγμα καλλιτεχνικής έκφρασης καταδικασμένο στην ρομαντική αφέλεια.

http://www.last.fm/music/Matteus
http://www.myspace.com/matteusx

--
TRASHY CORD
--
Oι TRASHY CORD είναι ένα μουσικό σχήμα που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στα live electronics. Αποτελείται από έναν εικαστικό εργάτη (for oscillating universe of jot), και έναν άνεργο μουσικό. Ο σκοπός του συγκροτήματος είναι ακόμα άγνώστος και για την ώρα περιορίζεται σε εβδομαδιαία ψυχαναλυτικά sessions στο home studio.

http://soundcloud.com/south-offhttp://soundcloud.com/south-off


Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

No comments:

Post a Comment